Galatasaray'ın eski yıldızı Yasin Öztekin, şampiyonluk yarışı, kariyeri, Okan Buruk ve Jose Mourinho hakkında konuştu.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta normal sezonu 48 puanla 8. sırada tamamlayan Bucaspor 1928'de forma giyen ve performansıyla hem gol krallığını kovalayan hem de kariyer rekoru kıran Yasin Öztekin, ntv.com.tr'nin özel röportaj konuğu oldu.

İzmir ekibindeki sözleşmesini haziran ayında tamamlayacak olan tecrübeli futbolcu; yeniden Süper Lig'de forma giymeye hazır olduğunu vurgularken, başarılı olacağının altını çizdi.

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını da değerlendiren 38 yaşındaki Öztekin; Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk için övgü dolu ifadeler kullanırken, Fenerbahçe'nin çalıştırıcısı Jose Mourinho'ya zaman verilmesi gerektiğini dile getirdi. İşte Yasin Öztekin'in ntv.com.tr'ye yaptığı özel açıklamalar:

Soru: Bu sezon Bucaspor formasıyla 35 maçta forma giydin ve takımına 21 gol - 2 asistlik katkı sağladın. Performansını neye borçlusun?Yasin Öztekin: 38 yaşıma rağmen kendimi gerçekten iyi hissediyorum. Kendime bakmayı, disiplinli, özverili, çalışkan olmayı ve odaklanmayı seviyorum. Futboldan keyif alıyorum. Her sahaya çıktığımda elimden geleni yapıp, takıma yardımcı olmak istedim. Forvet oynadığım için gol yollarında katkı sağlamaya çalıştım. Bunu da gayet iyi yaptığımı düşünüyorum. Her sahaya çıktığımda keyif alarak, zor günlerimiz de inişli çıkışlı zamanlarımız da olsa iyi işler yaptığımı düşünüyorum.

Soru: 38 yaşındaki Yasin Öztekin eğer teklif gelirse Süper Lig'in de tozunu attırır mı?Yasin Öztekin: Evet, fiziksel ve zihinsel olarak kendimi hazır hissediyorum. Evet; Süper Lig'de bir kez daha odaklanıp, istekli, arzulu şekilde, özel hocamla birlikte çalışıp oynama hedefim var. Futbolda yaşın hiçbir önemi olmadığını sadece istek, arzu ve çok çalışmayla başarılı olunabileceğini Türkiye'ye göstermek istiyorum. Çocuklara, gençlere örnek olmak istiyorum. Eğer ülkemizde böyle bir kulüp çıkarsa seve seve hem kendime hem de herkese bunu göstermek istiyorum.

Soru: Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, son 2 senedir şampiyonluk yaşayarak dikkatleri üzerine çekti. Okan Buruk'un takım yönetimi ve başarılı gidişatı hakkında ne düşünüyorsun?Yasin Öztekin: Okan Hoca son 2 senedir şampiyon oluyor, bu sene de olacak. Başarı kendiliğinden gelmiyor, mutlaka iyi yaptığı, yönettiği bir şeyler vardır. Bir insan öyle kolay kolay başarılı olamaz. 3 kere arka arkaya şampiyon olamaz. Okan hocamızı tebrik ediyorum, gayet iyi yönettiğini düşünüyorum. Hem Avrupa hem Süper Lig hem de Türkiye Kupası'nda iyi işler yaptığını düşünüyorum. Her hocanın zaafları vardır, her insanın olduğu gibi... Ancak iyi ve güçlü yönleri de vardır. İletişim, antrenman, taktik, oyuncuları hazır tutma konusunda gerçekten iyi işler yaptığını düşünüyorum.

Soru: Okan Buruk, daha önce Jorge Jesus ve İsmail Kartal'a karşı şampiyonluk yarısını kazanmıştı. Şimdi Fenerbahçe'nin başında Jose Mourinho var. Okan Buruk'un Mourinho'ya karşı şampiyonluk yaşaması onu kariyerinde farklı bir basamağa taşır mı?Yasin Öztekin: Türkiye'ye gelmeden önce Jose Mourinho'nun çok başarılı yılları oldu. Dünyanın en iyi takımlarını çalıştırdı, şampiyonluklar elde etti, Şampiyonlar Ligi'ni kazandı. Okan Hoca; Jesus ve İsmail Kartal'a karşı şampiyonluklar yaşadı. Üçü de iyi hocalar. Okan Hoca gerçekten bu ligi bilen, Türkiye'deki futbolu bilen bir hoca. Mourinho da Türkiye'deki ilk yılında henüz. Türkiye'de bazı şeyler kolay değil, alışmak lazım. Alışma süreci hem futbolcular hem de hocalar için gerekli. Eminim elinden geleni yapıyor ama Türkiye kolay bir yer olmadığı için belki de istediğini gösteremedi.

Soru: Mourinho, Fenerbahçe'ye büyük umutlarla geldi, Avrupa'da adından söz ettirecek olağanüstü bir kadro kuruldu. Sarı-lacivertli ekip, Avrupa kupalarına erken havlu attı ve Süper Lig yarışında da ciddi yara aldı. Fenerbahçe-Jose Mourinho uyumu hakkında değerlendirmelerin neler?Yasin Öztekin: Tabii ki Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük kulüplerinden bir tanesi. Jose Mourinho'nun da buraya gelmesi normal. 30 milyon taraftarı olan bir kulüpten bahsediyoruz. Tabii ki onların da hedefi kupalar kazanmak, başarılı olmak. Ancak Türkiye'de bunlar çok kolay değil. Bazen insan zor alışıyor, bazen hiç alışamıyor. Avrupa'dan elenmeleri, ligde yara almaları dezavantaj gibi gözükse de bence bir hocayı hemen yargılamamak lazım. Belki seneye çok farklı bir Mourinho olur, gelen oyuncular farklı bir performans gösterebilir. Bence biraz daha zaman verilirse seneye başka bir Fenerbahçe izletebilir.

Soru: Galatasaray'ın hücum gücü hakkında neler söylemek istersin?Yasin Öztekin: Galatasaray'ın Barış Alper, Victor Osimhen, Yunus Akgün, Alvaro Morata ile birlikte iyi bir hücum hattı var. Osimhen göze batıyor. Savaşan, mücadele eden, çok koşan bir futbolcu. Galatasaray'ın takım olarak orta saha ve defansı da iyi olduğu için çok daha fazla pozisyona girebiliyor. Bu pozisyonları da değerlendiriyor. Böyle bir hücum hattının olması tabii ki büyük bir şans. Osimhen'in kalitesi, hırsı, mücadelesi çok önemli ama Galatasaray takım olarak her maçta iyi oynuyor. Galatasaray'ın tüm takımını tebrik etmek lazım.