Kebapçılardan uyarı üzerine uyarı: Kurban etiyle ilk gün Adana kebap yapmayın

Bahisci

Member
Kebapçılardan uyarı üzerine uyarı: Kurban etiyle ilk gün Adana kebap yapmayın

Kurban Bayramı öncesinde kebapçılardan ilk günkü kurban etiyle kebap yapmanın lezzet açısından uygun olmadığını söyleyip kavurma yapılması gerektiği konusunda uyarı geldi.

f_wamoqmT0-GaC1dCTdbtw.jpg

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala etlerin muhafaza edilmesi ve tüketilmesi noktasında dikkat edilmesi gerekenler hakkında et tüketimi ve tescilli kebabıyla meşhur Adana'da kebapçılar uyarılarda bulundu.
WFvTBDiUh0aEmCgmEirOOQ.jpg

Kentte uzun yıllardır kebapçılık yapan Yaşar Aydın, kurban etinin ilk olarak 3-4 saat dışarıda bekletilerek dinlenmesi gerektiğini belirtti.
UzGpQXGWvEy97Ig0Sp6ApQ.jpg

Ayrıca Aydın, kurban etiyle ilk gün Adana kebap yapılmasının lezzet açısından uygun olmadığını anlattı.
EVtA0ajsR0i7Hq_mC3qSLg.jpg

Kurban kesimi sırasında dikkat edilmesi gerekenleri de vurgulayan Aydın, "Kurban kesimi sırasında vatandaşlarımız gelişigüzel yerlerde hayvanları kesmesinler. Sinekler ve böcekler kana geliyor. Bu da hastalığa neden oluyor. Kurbanları belediyelerin belirlediği alanlarda kesip parçalamalıyız. Buna dikkat etmemiz gerekiyor" dedi.
x7K63tvb8E-QJ-COhGnnag.jpg

Etin kesildikten sonra sulu olduğunu ve kebap için uygun olmadığını belirten Aydın, "Sulu eti kebap yapmak mümkün değil. İlk gün ya hayvanın sakatatlarını yiyeceğiz ya da kavurma yapacağız. İkinci gün ama istediğimiz gibi kebap yapabiliriz. Dinlenmemiş et sert olur ve kebap olmaz. Et gevşek olur. İkinci gün daha bir tadını alırsınız. Et dinlediğinde lezzetli olur." ifadelerini kullandı.
 
Üst